Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Centrul de Bioanaliză

Descriere

Centrul de Bioanaliză a fost înființat ca un centru de excelență specializat în elaborarea și dezvoltarea de metode și tehnici specifice pentru identificarea și caracterizarea proceselor sau produselor de natură biologică.

Portofoliul nostru oferă o gamă variată de soluții validate la nivel de laborator, ce pot fi dezvoltate și aplicate în diverse domenii precum industria alimentară, protecția mediului, agricultura, industria farmaceutică și multe altele.

Principalele activități desfășurate în cadrul centrului includ:

  • Caracterizarea analitică a substanțelor, produselor și proceselor de natură biologică și a interacțiunilor dintre ele.
  • Elaborarea de metode și tehnici bioanalitice specifice.
  • Realizarea și testarea de senzori și biosenzori.
  • Modelarea și simularea de procese analitice cu aplicabilitate practică.
  • Investigarea substanțelor biologic active în scopul aplicării lor în domenii precum medicina, agricultura, protecția mediului, biotehnologia, cosmetica, farmacia și industria alimentară.
  • Extragerea de compuși biologici și dezvoltarea de produse biomimetice.

Echipa noastră de cercetători și experți în bioanaliză lucrează cu pasiune pentru a aduce inovație și dezvoltare în domeniul nostru de expertiză, contribuind la progresul și eficiența în diverse sectoare și având impact pozitiv asupra calității vieții și mediului înconjurător.