Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

LS

Laura Mihaela Stefan

CS II - Biologie Celulară și Moleculară

Biografie

Sunt biolog, cu titlul de doctor în Biologie obținut în anul 2016 la Universitate din Barcelona, Spania. Am expertiză în testarea in vitro a biocompatibilității biomaterialelor, dispozitivelor medicale, extractelor vegetale și a compușilor naturali bioactivi si în dezvoltarea de modele experimentale in vitro pentru evaluarea activității biologice a biomaterialelor, precum activitatea antioxidantă, regenerativă, antiinflamatorie, antiproliferativă sau gastroprotectoare. De asemenea, am experiență în dezvoltarea de sisteme de co-cultură utilizând diferite tipuri celulare și sisteme de co-cultura celule-probiotice, precum și în tehnici de biologie moleculară, imunofluorescență, imunocitochimie și imunohistochimie.

Am investigat interacțiile dintre gazde și paraziți, în special interacția dintre păsări și acarienii plumicoli la nivel morfologic, ecologic si evolutiv. Am realizat identificări morfologice și genetice ale acarienilor plumicoli și am contribuit la descrierea unor specii noi de acarieni.

Pe parcursul celor 18 ani de experiență în cercetare, dezvoltare și inovare, am fost implicată in proiecte de cercetare naționale și internaționale atat în calitate de director cât și ca membru in echipa de cercetare și am publicat ca autor principal sau co-autor peste 35 de articole indexate in baze de date ISI sau BDI și 11 brevete/cereri de brevete naționale.

Publicatii

Publication Authors Date