Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Centrul de Transfer Tehnologic

Descriere

Centrul de Transfer Tehnologic (CTT) a fost înființat ca department în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Stiințe Biologice prin Ordinul Ministrului Cercetării, Dezvoltării Inovării și Digitalizării nr. 20324/2023. CTT are ca obiectiv major creșterea competitivității întreprinderilor regionale din domeniul Bioeconomiei și stimularea economiei regionale prin promovarea inovării și a expertizei acumulate în cadrul institutului.

Misiune

Centrul de transfer tehnologic se adresează mediului economic prin furnizarea de servicii de consultanță și intermediere în vederea realizării transferului de cunoaștere/tehnologic și pentru implementarea la nivelul beneficiarilor economici de soluții inovative pentru  obținerea de noi produse și dezvoltarea de noi tehnologii pe baza rezultatelor inovative dezvoltate la nivelul INCDSB.

Viziune

Realizarea de conexiuni și parteneriate în vederea integrării cunoștințelor antreprenoriale fragmentate și distribuite în diverse medii și organizații, companii private, universități, institute de cercetare-dezvoltare, furnizori specializați pentru a contribui la soluționarea unor necesități  societale.

Ca urmare, CTT isi propune:

  • Identificarea și analiza nevoilor de transfer tehnologic în domeniile de activitate ale INCDSB precum și în domeniile de nișă specifice institutului.
  • Identificarea potențialelor oportunități tehnologice și de piață.
  • Explorarea de noi domenii cu un portofoliu bogat de cunoștințe cu potențial inovativ.