Comunicate de Presă
INCDSB prezent la Noaptea CERCETĂTORILOR 2024!
Echipa INCDSB, alături de filialele sale din întreaga țară, a participat la Noaptea Cercetătorilor 2024, desfășurată pe 27 septembrie. Anul acesta, ne-am concentrat pe aducerea științei și mai aproape de public, prin activități și experimente interactive dedicate atât celor mici, …
Workshop-ul de Implementare a Programului Nucleu 2023-2026 și Prezentarea Inovațiilor din Programul Bioresgreen
INCDSB a avut onoarea de a participa la Workshop-ul de prezentare a stadiului de implementare din primele 18 luni ale Programului Nucleu 2023-2026, desfășurat la Bistrița în perioada 30-31 mai 2024, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Programul Nucleu …
PNRR: Proiectarea și punerea în aplicare a unui origami ADN cu eliberare de baze: O abordare pe mai multe niveluri a nanotehnologiei ADN
În cadrul proiectului PNRR/2022/C9/MC/D//8 760231/28.12.2023, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) explorează metode și proceduri automate pentru proiectarea structurilor ADN Origami folosind metodologia schelei-cadru pe mai multe niveluri de înălțime. Structurile ADN Origami sunt deosebit de versatile pentru …
Inceperea etapa de realizare a componentelor românești ale infrastructurii ESFRI DANUBIUS-RI: Hub-ul și Supersite-ul Delta Dunării
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice (INCDSB) a depus aplicaţia pentru proiectul aferent realizării Centrului Internaţional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluvii – Mări – DANUBIUS-RO. Alături de partenerii săi din proiect, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi …
INCDSB prezent la Noaptea CERCETĂTORILOR 2023!
Echipa INCDSB a participat la evenimentul Noaptea Cercetătorilor în Parcul Liniei, vineri, 29 septembrie cu experimente interactive, povești fascinante de la Polul Sud și lumea văzută prin microscop. Vizitatorii au avut ocazia să descopere prin intermediul cercetătorilor noștri, lumea fascinantă …
Promovarea transferului de cunoștințe și a inovării competitive către intreprinderi mici și mijlocii
În data de 25 iulie 2023 a fost organizat la sediul INCDSB București evenimentul ”Promovarea transferului de cunoștințe și a inovării competitive către intreprinderi mici și mijlocii” organizat cu ocazia finalizării proiectului POC -P40-373, “Metode inovative de valorificare a resurselor …
Machine learning for glioma tumor segmentation based on the methylation subtypes
În cadrul proiectului PNRR/2022/C9/MCID/I8, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Științe Biologice (INCDSB) explorează aplicarea inteligenței artificiale în înțelegerea tumorilor cerebrale. Tumorile sistemului nervos central pot reprezenta unele din cele mai agresive forme de cancer, fiind dificil de tratat. Caracteristicile …
“Ziua Porților Deschise” – Expoziții Interactive Adresate Celor Interesați de Domeniile Cercetării și Digitalizării
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a organizat în data de 18 mai 2023 evenimentul “Ziua Porților Deschise” unde au participat institute de cercetare aflate în coordonarea ministerului precum și instituții de învățământ (licee și universități). Scopul acestui eveniment a …
Workshop “ARSINOE”
In perioada 13-14 februarie 2023 a avut loc worshopul cazului de studiu Marea Neagra (CS6) al proiectului “Building a low-carbon, climate resilient future: Research and innovation in support of the European Green Deal” acronim ARSINOE. Evenimentul a avut loc la …
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Proiect ResPonSE.
Comunicat de presă PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice este partener în cadrul Proiectului “Integrated research and sustainable solutions to protect and restore Lower Danube Basin and coastal Black Sea ecosystems / …
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Renovarea energetică moderată a clădirilor INCDSB București
COMUNICAT DE PRESĂ PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată! „RENOVAREA ENERGETICĂ MODERATĂ A CLĂDIRILOR INCDSB BUCUREȘTI (Corp 1 și Corp 2)” A fost demarat proiectul „RENOVAREA ENERGETICA MODERATA A CLADIRILOR INCDSB BUCURESTI (Corp 1 și Corp 2)” – …
„România Viitorului” – o nouă abordare în domeniile cercetării, inovării și antreprenoriatului
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București a organizat, în data de 6 septembrie 2022, forumul România Viitorului, care a inclus o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare, precum și …
Reforma sistemului românesc de cercetare – o prioritate pentru România
Directorul general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice, doamna Prof. dr. Mihaela Marinela PĂUN, a participat în data de 06 iunie 2022, la o întâlnire de lucru inițiată de Ministerul cercetării, inovării și digitalizării, de domnul …
Raportul final de țară al UE pe Cercetare și Inovare – 8 iunie 2022
Delegația experților Uniunii Europene a prezentat pe 8 iunie, la Biblioteca Academiei Române, raportul final de țară pe cercetare și inovare, realizat cu ajutorul Mecanismului de sprijin al politicilor (Policy Support Facility – PSF), prin Programul Orizont Europa. La eveniment …
Știința viitorului, două zile de prezentări interactive pentru liceenii dornici să înțeleagă lumea cercetării
Tinerii cercetători ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice au luat parte la evenimentul ”Știința viitorului” cu ocazia ”Anului European al Tineretului”, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu Ministerul Educației, 15 institute de cercetare …
Ziua Fraternității Antarctice
Data de 21 iunie, care marchează solstițiul de vară în emisfera boreală prin ziua cea mai lungă din an, corespunde în emisfera australă cu noaptea cea mai lungă care marchează mijlocul iernii în înteriorul Cercului Polar Antarctic. Aceasta zi, de …
INCDSB a devenit membru, și coordinator național, al Consorțiului International Barcode of Life (iBOL)
INCDSB a devenit membru, și coordinator național, al Consorțiului International Barcode of Life (iBOL), o alianță a instituțiilor de cercetare din 30(+) de țări, care stabilește elementele fundamentale ale unui sistem global de monitorizare biologică bazat pe ADN. În iunie …
Comunicat de presa – MoDASyS
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice București (INCDSB) a început implementarea proiectului “Modelarea, Proiectarea, şi Analiza Sistemelor Sintetice Capabile de Auto-asamblare – MoDASyS” , co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală a …
Comunicat de presa – FITOCOMP
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice București (INCDSB) anunță implementarea proiectului Metode inovative de valorificare a resurselor naturale și de îmbunătățire a eficienței nutritionale a fito-produselor-contribuții la creșterea competitivității micilor întreprinderi, FITOCOMP, derulat in cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, …
Comunicat de Presă – ROICE 2015 s-a întors acasă!
Avem deosebita bucurie de a aduce la cunoștința publicului larg încheierea cu succes a Expediției Științifice Guvernamentale Românești în Antarctica – ROICE 2015, care a avut loc la Stația Antarctică King Sejong a Institutului Coreean pentru Cercetări Polare, din Insulele …