Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Mihaela Paun

General Director / CS I - Danubius

Biografie

Am obținut diploma de licență în Informatică la Universitatea din București în 1998. Apoi, am continuat studiile mele cu un masterat în Informatică la University of Western Ontario în 2000 și un doctorat în Analiză Computațională, Modelare și Statistică Aplicată la Louisiana Tech University în 2006. În prezent, îmi desfășor activitatea ca cercetător principal la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice.

Interesele mele actuale de cercetare se concentrează în domeniul biostatisticii și biocomputing-ului, calculului cu membrane, calculului de înaltă performanță și analizei datelor de mediu. Am absolvit programul de Analiză și Modelare Computațională (CAM) și am supravegheat și absolvit trei doctoranzi. În 2017, am primit abilitarea în Statistică de la Universitatea de Studii Economice București, unde în prezent coordonez doctoranzii.

În anul 2020, am fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice, iar din același an, ocup poziția de director general al institutului.

Publicatii

Publication Authors Date