Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

CI

Catalin Iordachel

CS I - Șef departament Biotehnologii Aplicate

Biografie

Sunt absolvent al UMF Carol Davila București, Facultatea de Medicină Generală, și dețin titlul de medic specialist M.F. Din 1998 am obținut titlul de Doctor în Științe Biologice, cu teza de doctorat intitulată “Procese regenerative sub influența unor bioproduse pe bază de colagen aplicate pe țesutul traumatizat”.

Am experiență în bioeconomie, biotehnologii medicale și farmaceutice, precum și în domeniul sănătății. Activitatea mea de cercetare s-a concentrat pe studii la nivel celular și molecular ale țesuturilor și organelor în interacțiune cu factori interni și externi, precum biostimulatori, factori de creștere, radiații UV, substanțe chimice și factori fizici, folosind modele experimentale in vitro și in vivo pentru evaluarea posibilităților de protecție.

Am contribuit la realizarea și dezvoltarea de biomateriale și bioproduse cu aplicații biomedicale, bazate pe componente naturale precum biopolimeri colagenici, proteoglicani, polimeri sintetici și alte principii biologic active, inclusiv factori de creștere.

De-a lungul carierei, am obținut 63 de brevete și cereri de brevete de invenție listate pe EPO espacenet și am fost distins cu Diploma de Merit pentru rezultatele remarcabile obținute la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva în 2019, acordată de Ministerul Cercetării și Inovării. Am fost onorat cu peste 50 de medalii și premii la Saloanele Internaționale de Inventică din Geneva și Eureka Bruxelles.

Publicatii

Publication Authors Date