Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

In memoriam Ivan Patzachin

Cel care a suit tricolorul pe cel mai înalt catarg la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și la Opt Campionate mondiale, Ivan Patzaichin, nu mai este printre noi.

Putină lume cunoaște că marele campion a fost și un prieten al cercetării românești, al institutului nostru. În vederea promovarii brandurilor românești, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, membră în grupul de lucru a Strategiei Dunării și Deltă, a inițiat și participat alături de INCDSB la dezvoltarea unor produse naturale pe bază de extracte vegetale din plante specifice Deltei, produse derivate din tradițiile populare. Produsele astfel obținute au fost expuse în cadrul saloanelor cercetarii în canotca realizată de Ivan Patzachin.

In plus, a fost o voce importantă în susținerea proiectului DANUBIUS-RI, fiind conștient că dezvoltarea unor capacități de cercetare științifică și inovare în Delta Dunării va duce la o gestionare durabilă și o dezvoltare locală a zonei.

Îi vom pastra vie amintirea și ne vom stradui să ducem mai departe proiectele, grija și dragostea pe care a avut-o toată viața pentru minunatul tărâm dintre ape, Delta Dunării!