Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Cercetare

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice este persoana juridica romana aflata in coordonarea Ministerului Educației si Cercetării.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice București a fost inființat prin HG nr. 1317/11.12.1996 prin reorganizarea și fuziunea Institutului de Biologia Dezvoltarii București, Institutului de Cercetări Biologice Cluj-Napoca, Institutului de Cercetări Biologice Iași si Centrul de Cercetări Biologice “Stejarul” Piatra Neamț.

In 2002 a fuzionat prin absorbție cu fostul Institut Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologie in baza HG nr. 1272 din 13 noiembrie 2002. In prezent INCDSB este organizat si funcționează în condițiile prevăzute de HG nr.2082/24.11.2004.

În cadrul INCDSB, activitatea salariaților se desfașoara conform prevederilor Regulamentului intern și ale Codului de etică.

Angajamentul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice pentru susținerea și promovarea valorilor egalității de gen are ca obiectiv crearea unui mediu de lucru inclusiv și divers în care sunt respectate drepturile şi demnitatea tuturor angajaților, fără discriminare, prejudecăţi, intimidare şi fără oricare formă de hărţuire. In acest sens au fost elaborate si aprobate Angajamentul directorului general privind egalitatea de gen, Strategia privind egalitatea de gen și planul de egalitate de gen 2022 – 2025.

In cadrul INCDSB a fost implementat obligatia prevazuta la art. 6 din Hotarirea Guvernului nr. 1269/17.12.2021 privind aprobarea Stategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2021-2025.


In acest sens au fost elaborate si aprobate Declaratia privind asumarea unei agende de integritate organizationala a INCDSB si Planul de integritate al INCDSB.