Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Workshop - Programul Nucleu INCDSB nr. 7N/2023 (format hibrid)

Eveniment

Start
10:00 - decembrie 12, 2023
Incheiere
14:00 - decembrie 12, 2023
Organizator
Instititutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Stiinte Biologice

Prezentarea rezultatelor din anul 2023 a proiectelor componente

Programul in format PDF poate fi descărcat aici.

10.00 – 11.30 Prima parte

BIORESGREEN: Dezvoltarea de soluții integrate pentru îmbunătățirea valorificării circulare, durabile și sigure a (BIO)RESURSELOR în vederea furnizării de cunoaștere avansată și realizării de produse cu valoarea adăugată utilizând și tehnologii verzi (GREEN), pentru sistemul bioeconomie-mediu-sănătate.

Director program: Dr. Simona Carmen LITESCU-FILIPESCU

Proiecte componente:

SIA-PRO: Sisteme analitice inovative pentru valorificarea bioresurselor vegetale rezultate prin procese sustenabile și reducerea amprentei de mediu.

Responsabil proiect: Prof. Gabriel-Lucian RADU

BIOTEHMED: Biotehnologii inovative pentru valorificarea superioară a subproduselor agro-industriale și dezvoltarea de biomateriale bioactive 3D cu aplicații biomedicale.

Responsabil proiect: Dr. Oana CRACIUNESCU

SAFEMAPS: Soluții analitice integrate pentru imbunătățirea conformității și calității produselor obținute din plante medicinale și aromatice in vederea asigurării protecției consumatorilor și a valorificării sustenabile a biodiversitatii.

Responsabil proiect: Dr. Mihael Cristin ICHIM

11.30 – 12.00 Pauza cafea

12.00 – 13.00 Partea a doua

BioClimpact: Modele experimentale și studii integrate privind impactul schimbărilor climatice asupra biosistemelor naturale în vederea dezvoltării de noi strategii și tehnologii pentru regenerarea, managementul sustenabil al bioresurselor și creșterea calității vieții.

Responsabil proiect: Dr. Bogdan DRUGA

BioProtect: Evaluarea biodiversității și a reactivității sistemelor biologice la factorii de impact naturali și antropici, în vederea identificării de utilizări biotehnologice a bioresurselor și de bioindicatori pentru monitorizarea și protecția mediului.

Responsabil proiect: Dr. Craita Maria ROSU