Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Diana Gaboreanu

ACS - Cercetari Arctice și Antarctice

Biografie

Sunt absolventă a Facultății de Biologie a Universității din București (2021) și am urmat studii de master în domeniul Biologiei, în programul de master Microbiologie aplicată și Imunologie, tot la aceeași facultate (2023).

În prezent, îmi desfășor activitatea la Universitatea din București, I.C.U.B, în Secțiunea Științele Vieții, Mediului și ale Pământului, unde îndeplinesc funcția de Referent de specialitate biolog. De asemenea, sunt implicată în activități de cercetare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice, ocupând poziția de asistent de cercetare în biologie.

Domeniile mele de cercetare includ:

  • Studiul aparatului enzimatic specific fungilor și implementarea de îmbunătățiri în producția unor enzime specifice, cu scopul utilizării lor ulterioare pentru biodegradarea ambalajelor utilizate în domeniul alimentar.
  • Investigarea activităților antimicrobiene, antioxidante și a hemocompatibilității matricilor colagenice funcționalizate cu uleiuri volatile, cu scopul identificării unor noi aplicații topice pentru tratarea rănilor cronice la nivelul țesutului cutanat lezat.

 

 

 

Publicatii

Publication Authors Date