Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Lansarea planului de implementare pentru Marea Neagra

In data de 4 mai 2023 a avut loc lansarea planului de implementare pentru Marea Neagra (SRIA- Seas, Rivers, Islands and Costal Areas) la Parlamentul European, eveniment, găzduit și prezidat de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu în cadrul Intergrupului SEArica.

Din partea INCDSB au participat Dr. Mihaela Paun, Director General si Dr. Manuela Sidoroff, sef de departament DANUBIUS.
Planul de implementare SRIA are ca scop protejarea habitatelor unice ale Mării Negre, prin sustinerea sectoarelor marine care vor stimula economia albastră si implicit crearea de noi locuri de munca.

SRIA propune sa se abordeze provocările fundamentale ale Marii Negre, sa se promoveze economia albastră, se se construiasca sisteme de sprijin vitale și o infrastructură inovatoare de cercetare, s a se îmbunătățească și să dezvolte capacitatea educației. SRIA va fi un ghid de lungă durată pentru a cataliza noi idei și inovații către și cu comunitatea, regiunile adiacente, instrumentele și actorii Marii Negre.

In acest context, ROSTEu – Oficiul Român pentru Știință și Tehnologie către UE a organizat in data de 5 mai 2023, la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE, evenimentul „Povestea Mării Negre, din Agenda Strategică de Cercetare și Inovare la Planul de Implementare”.