Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

"Ziua Porților Deschise" - Expoziții Interactive Adresate Celor Interesați de Domeniile Cercetării și Digitalizării

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a organizat în data de 18 mai 2023 evenimentul “Ziua Porților Deschise” unde au participat institute de cercetare aflate în coordonarea ministerului precum și instituții de învățământ (licee și universități).

Scopul acestui eveniment a fost acela de a crea un cadru atractiv care să încurajeze dialogul dintre instituțiile publice și cetățeni, oferindu-le acestora ocazia să cunoască diverse domenii de cercetare și activități dar și povești de succes ale oamenilor devotați profesiei de cercetător.

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice București (INCDSB) a fost prezent la această inițiativă a MCID unde și-a făcut cunoscută activitatea de cercetare științifică experților în diferite domenii, cât și publicului larg. INCDSB a avut plăcerea de a prezenta proiecte de succes aflate în derulare în cadrul departamentelor, expediții, produse și totodată a oferit elevilor posibilitatea de a participa direct la diferite demonstrații experimentale care au loc în laboratoarele INCDSB, scopul fiind acela de a atrage tinerii către știință.

“Pe 18 mai, vom organiza prima “Zi a Porților Deschise la Ministerul Viitorului”. Ne vor fi alături institutele de cercetare, oficiali, elevi, studenți, cetățeni. Evenimentele se vor desfășura începând cu orele 13.00. Întreaga echipă a MCID vă așteaptă cu drag, să ne bucurăm cu toții de aceste momente speciale”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.