Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Ziua Fraternității Antarctice

Data de 21 iunie, care marchează solstițiul de vară în emisfera boreală prin ziua cea mai lungă din an, corespunde în emisfera australă cu noaptea cea mai lungă care marchează mijlocul iernii în înteriorul Cercului Polar Antarctic. Aceasta zi, de 21 iunie, reprezintă sărbătoarea cea mai importantă în Antarctica fiind celebrată în stațiile naționale de acolo ca Ziua Mijlocului Iernii (Midwinter Day) în Antarctica și evocată în comunitatea antarctică internațională ca Ziua Fraternității în Antarctica.

Mesajul Președintelui Academiei Antarctice din Arentina, Marcelo Cristian TARAPOW:

Iasi Team

Traducere:
Cu prilejul acestui eveniment, Președinte Academiei Antarctice din Argentina, Marcelo Cristian Tarapow, ne-a transmis documentul Día de la Confraternidad Antártica 2020
Președintele Academiei Antarctice, Marcelo Cristian TARAPOW este încântat să vă vorbească și vă transmită cele mai sincere salutări de la toți membrii cu ocazia comemorării zilei Fraternității Antarctice, pe 21 iunie.
Această zi are o semnificație nerostită și un simbolism real similar. Oamenii antarctici, oriunde s-ar afla și oriunde au trăit o perioadă lungă sau scurtă pe Continentul Alb, își exprimă sentimentele și solidaritatea dincolo de orice limită umană imaginabilă.
Întotdeauna va exista o mână întinsă, cu palma în sus, care te va face să simți că nu ești niciodată singur în Antarctica.
Facem această ocazie favorabilă pentru a vă saluta foarte amabil.
BUENOS AIRES, 21 iunie 2020