Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Știința viitorului, două zile de prezentări interactive pentru liceenii dornici să înțeleagă lumea cercetării

Tinerii cercetători ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice au luat parte la evenimentul ”Știința viitorului” cu ocazia ”Anului European al Tineretului”, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu Ministerul Educației, 15 institute de cercetare – dezvoltare și mediul academic.

Evenimentul  a avut loc în perioada  8 – 9 iunie, 2022, în curtea  Muzeului Național de Geologie, șos. Kiseleff nr.2, în cadrul căruia timp de două zile au avut loc prezentări interactive pentru liceenii dornici să înțeleagă lumea cercetării.

În cadrul evenimentului concentrat pe ”al șaselea val al inovării”, în curtea muzeului tinerii liceeni care doresc să urmeze o carieră universitară în domeniul tehnic au admirat exponatele și experimentele pregătite de institutele naționale de cercetare și dezvoltare din București și Ilfov referitoare la digitalizare, inteligența artificială (drone, roboți) și tehnologii verzi.

Tinerii s-au putut bucura de interacțiunea cu cercetătorii pășind puțin în lumea acestora și învățând despre proiecte desfășurate în țara noastră, direcții de cercetare și experimente interesante, au putut testa simulatoare și nu în ultimul rând au aflat povești și experiențe din cadrul expedițiilor științifice.

Un punct de atracție al standul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice l-a constituit prezentarea activității cercetătorilor în Antarctica, în cadrul proiecului ROICE.

 

Ministrul Sebastian – Ioan Burduja, prezent la eveniment, a afirmat : „Vrem să-i reîndrăgostim pe tinerii noștri de știință și tehnologie. Ei sunt România viitorului …

….Cred în generația tânără și în entuziasmul ei.”