ETAPA I / 2014

Dezvoltarea unor noi tipuri de biovectori (complex de multi-membrane si principia active din specii vegetale de Symphytum officinale, Betonica officinalis, Salvia officinalis si Impatiens L. species).

Management de proiect.

Activitatile realizate in cadrul etapei au fost:

Ø Sinteza si caracterizarea de materiale pe baza de nano-oxizi de silice, experimente preliminare (P1)

Ø Obtinerea si caracterizarea hidrodinamica a noilor suporturi polimerice; experimente preliminare pentru stabilirea recepturilor de obtinere a suporturilor compozite (CO)

Ø Caracterizarea structurala a noilor suporturi obtinute (P2)

Ø Caracterizarea speciilor vegetrale de Symphytum officinale, Betonica officinalis, Salvia officinalis si Impatiens L. Species in vederea identificarii principiilor active si obtinerii de extracte selective; stabilirea conditiilor preliminare de extractie a fitocomplecsilor biologic activi (P4)

Ø Stabilirea protocolului de lucru pentru fractionarea si concentrarea extractelor de plante luate in studiu in vederea obtinerii de fractii bioactive cu activitate antioxidanta si antimicrobiana; experimente preliminare (COØ Creare pagina web a proiectului (CO)

Rezultate

- Protocol de obtinere a suporturilor polimerice pentru principiile active;

- Pagina web a proiectului

Etapa I/2014                  NEWBIOVECT

tel/fax: 0212200900

http://www.bioanaliza.ro

email: gpaunroman@gmail.com

Tinand seama de proprietatile antimicrobiene si de stimulare a vindecarii ranilor, stratul exterior este pe baza de chitosan sau carboximetil chitosan – simplu sau continand compusi baza de nano-oxizi de silice -, iar stratul poros este pe baza de alginat si/sau carboximetil celuloza. Membranele compozite au fost obtinute prin incorporarea NOS in solutia polimerica de chitosan, respectiv carboximetil chitosan.Suporturile obtinute au fost caracterizate prin FTIR, SEM, hidrodinamic si din punct de vedere a capacitatii de absorbtie a apei.